Banner

MEVZUAT
AVUKATLIK HUKUKU
MAKALELER
HUKUK HABERLERİ
FAYDALI BİLGİLER
İÇTİHATLAR
DİLEKÇE-FORM
ADLİ REHBER
İNSAN HAKLARI
HUKUK SÖZLÜĞÜ
DAVA TÜRLERİ
HUKUKİ BELGELER
 
Reklam Alanı

Host - Sponsor





FORUM > Aile Hukuku Sorunlar
 
Boşanma,nafaka,tazminat
5 yıldır evliyiz ve çocuğumuz yok. Hatay'da eşimin ailesinin evinde oturuyorum. fakat yıllardır anlaşamıyoruz. çocuk yapmak istemedik bu yüzden. aileler çok araya girdi ama olmadı. yöresel kültür farkıda var. ben elektrik mühendisiyim karım gümrükte memur. evi terkedip gitti. ne yaptığını da nerde kaldığını da bilmiyorum. banka kasasındaki takıların olmadığını da yeni farkettim. boşanmak istiyorum fakat karım ısrarla tedbir nafakası almaktan ve tazminattan bahsediyor. tedbir nafakası nedir, burası küçükyer iyi bi avukat bulamadım. tazminatı niye alacak onuda anlamadım. yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kimden:oktay eren Tarih:23.11.2007
 
YANITLAR
"Hatay'da iyi bir avukat bulamadım" demenizi yadırgadım. Boşanma davası açabilirsiniz. Eşinizin kusuru sizden daha fazla ise boşanabilirsiniz. Tedbir nafakası dava sürerken eşlerden birinin ihtiyaçlarını karşılayamaz duruma düşmemesi için hakimin takdir ettiği bir bedeldir.Davanın sonucunda da yoksulluk nafakasına hükmedilebilir.Eşiniz memur olduğu için tedbir nafakasına hükmedilmeyebilir. Tazminat ise maddi ve manevi olabilir. Maddi tazminat evliliğin sona ermesi ile eşin uğrayacağı maddi zararları karşılamaya yöneliktir.Manevi tazminat da kusurlu olan tarafın manevi zararları karlılamasına yöneliktir. Fakat olayınızın detaylı olark incelenmesi ve bir fikir verilmesi ancak mümkün olabilir. Lütfen Hatay'da bir avukata müracaat ediniz.
Yanıtlayan:Site Yönetimi | Tarih:25.11.2007
eşinize terk sebebiyle bir boşanma davası acabilirsiniz.eğer eşiniz 6 ay süresince hakim tarafından çekilen ihtara karsı evine dönmediyse terk sebebiyle bir bosanma davası acabilirsiniz.sizden istediği tedbir nafakasını siz de eşinizden talep edebilirsiniz,çünkü tedbir nafakası hangi tarafın kusuru oldguna bakmaz,eşlerin ikisi de talep edebilir.ayrıca eşinizin maddi ve manevi tazminat davası açabilmesi için eşinizin bir maddi ve manevi zarara uğramış olması gerekir sizin tarafınızdan.
Yanıtlayan:ilkavukat | Tarih:26.4.2008
SIK SORULANLAR
BİLGİ EDİNME
TÜKETİCİ KÖŞESİ
ÜCRETSİZ AVUKATLIK
HUKUK EĞİTİMİ
 
Üyelik işlemleri
 
K.Adı
Parola
            
      Şifremi Unuttum
      Üye Ol
Hukuk Arama Motoru
Hukuk Anketi
Reklam Alanı







Zirve100